Chai Termosmugg – För te

(För tillfället har vi inte hittat någon svensk återförsäljare av denna termosmugg. Därav ingen butikslänk, pris eller aktuell bild)

Termosmuggen för teälskaren

Oavsett vilken termosmugg som används så fyller de samma funktion. Att hålla drycken varm längre. Genom olika praktiska lösningar går det ofta att öppna pipen med en hand så man kan dricka innehållet när man är på språng. Spelar det då någon roll vad man har i? Ja, är det te finns en fördel att välja termosmuggar som har speciella ”te-funktioner”. En av dessa är Chai Termosmugg.

Inbyggd kork

För att få perfekt smak vill man oftast dricka teet direkt efter att tepåsen används. Av den anledningen finns en inbyggd kork som kan användas för tepåsen. På så vis kan man ta med sig påsen och lägga ner den i vattnet när man själv önskar.

Inbyggd tekorg

Den andra unika funktionen är en inbyggd tekorg. Denna används vid lösviktste. Placera teet i korgen och för ner den i vattnet. Låt det dra och få sedan perfekt och färskt te på någon minut. Därmed räcker det att ha hett vatten i termosmuggen varpå teet sedan tillsätts i efterhand.

I termosmuggen – Ekologiskt te?

Vilket sorts te som ska hällas i muggen är självklart en smaksak. Men det är inte bara smaken man kan påverka utan även miljön. Allt fler butiker säljer ekologiska teer och eftersom smaken inte skiljer sig mot andra tesorter kan det självklart vara ett alternativ för att långsiktigt tänka på miljön. Vi tar några exempel på ekologiska teer från ett företag som säljer te online. (Samtliga dessa är gröna teer)

  • Japansk Sencha Fuji

Ett milt och mjukt sencha te med ljus sötma. I jämförelse med många andra Sencha-teer så är denna mjukare och mildare i smaken. Det har även gjort att det är en storsäljare hos flera återförsäljare av just Sencha-te.

  • Kinesiskt Jasmine te Chung Hao

Ett te som brukar presenteras med att ha ”exceptionell kvalité”. Detta i förhållande till andra jasminte. Ett premiumte som är smaksatt med jasminblommor. För att få den karaktäristiska smaken har detta skett sex gånger om. Lite dyrare – lite exklusivare.

  • White Monkey Tea

De flesta tesorter har sitt namn från smaksättningen. Men så är det inte med White Monkey Tea. Här kommer namnet istället från vilka som från början plockade tebladen. De växer nämligen på mycket höga höjder och man valde att dressera apor till att plocka ner bladen förr i tiden. Idag sker det på mer moderna sätt men namnet lever kvar på denna unika tesort.