Kaffe och choklad – en perfekt present 

Kaffe choklad

Kaffe funkar fint till smörgåsen, kanelbullen och tårtbiten – men bäst är kombinationen kaffe och choklad. En härlig kopp med rykande varm mörkrost tillsammans med en fin bit choklad passar som en enklare efterrätt och framför lägerelden likaväl som på språng – till exempel i bilen. Med framför allt är det en fin present, som enkelt kan anpassas utifrån budget.  

 

Kaffe och choklad är en perfekt present  

Kaffe och choklad är en bra kombination och dessutom en perfekt present. Känner du någon som älskar båda delarna kan det vara det självklara valet. Både vad gäller kaffe och choklad finns mängder av varianter att välja bland – både lyxiga och lite dyrare premiumvarianter och enklare till ett lägre pris.  

Plocka ihop en härlig presentkorg som fylls med godsakerna och andra passande ting – en fin kopp eller varför inte en termosmugg till den som ofta är på språng?  

För den som vill uppvakta eller överraska någon med utsökta smakkombinationen på avstånd finns även möjlighet att skicka ett kaffe- och chokladbud – där beställningen sker enkelt på nätet och presenten levereras hem till önskad mottagare. Även för detta alternativ finns olika prisklasser att välja bland och dessutom något som passar för dom flesta smaker.  

 

Då blir kombinationen rätt  

På språng, till exempel under en längre resa med bilen, kanske det blir en kopp kaffe och en liten chokladbit inköpt på en mack – och det kan förvisso vara nog så gott. Det finns dock en regel, eller kanske snarare ett bra tips, när det kommer till kombinationen kaffe och choklad.  

Det är nämligen så att vissa typer av kaffe passar bättre till vissa typer av choklad – till mörkrostat kaffe passar det till exempel bäst med en chokladsort med hög kakaoprocent – gärna minst 70%. Till en mellanrost eller annat mildare kaffe passar ljusare choklad, till exempel vanlig mjölkchoklad.