KOMBINERA KAFFEBRYGGARE MED TERMOSMUGG

avancerad termosmugg(Produkten finns ej på KitchenTime)

Vi har länge enbart haft fokus på termosmuggar på denna sida men ska i framtiden även börja snegla mot tillbehör till denna praktiska termos. Först ut är Kitchen Aid Personal Coffe Maker TO GO.  Vi kallar det för ett tillbehör till termosmuggen även de flesta kanske skulle vända på det.

Oavsett hur man ser det så gillar vi fördelen med denna kaffebryggare. Till skillnad mot en klassisk kaffebryggare så rinner inte kaffet ner i en kaffepanna utan direkt ner i muggen. Därmed tar den mindre plats och man behöver bara brygga för en kopp i taget.

Men största fördelen är att det följer med en passande termosmugg som passar direkt i bryggaren. I med vatten och kaffe och brygg sedan direkt i muggen. Värmen hålls på plats så det är verkligen ”Coffee to go”. We like it!

En liten annan fördel är att det är ett guld-ton filter. Därmed blir det också enklare att brygga då man slipper krångla med klassiska pappersfilter. Men visst – den som köra med pappersfilter kan göra det.

Kaffekokaren/termosen går att köpa på Villaliv.se här.

Ett annat alternativ är Melitta Single 5 Therm SST + mugg

Det är samma tanke här att kombinera mugg med bryggare. Men fördelarna från bryggaren ovan försvinner lite. Det är en klassisk kaffebryggare med en kaffekanna till. Denna fungerar även som termos vilket gör att man lätt kan hålla kaffet varmt under servering. Men i och med att det är en kanna blir ju även bryggaren betydligt större. Dessutom har man har klassiskt filter. Fördelen gällande termosmuggar är att det även här följer med en passande termosmugg som man kan ställa på samma ställe som kannan brukar stå på. Därigenom får man kaffet direkt i termosmuggen.

Lite större men samma funktion alltså. Däremot hittade vi inte denna i Sverige utan enbart på den amerikanska enorma E-handelssisdan Amazon.

Undvik att låna till köksprodukter

Det finns många spännande produkter man vill äga, framför allt till köket. Även om du hittar en ny köksmaskin ska du inte köpa den på avbetalning utan att tänka efter. Om du konsumerar smart och undviker att låna pengar i onödan kommer livet bli enklare i längden. Låna till investeringar men spara till att köpa roliga saker till köket. Vi följer alltid nyheter på köksmarknaden och köper ibland lite för många roliga och spännande saker. En lärdom är dock att hålla ordning på ekonomin, då blir hobbyn roligare.