Termosmugg – det ekonomiska och miljövänliga alternativet

Ta med kaffe i termosmugg

Att ta med sig egen dryck när man är på språng är det mest ekonomiska alternativet. Att ta med sig kaffet eller téet hemifrån kan spara dig stora summor varje månad. Och alla dessa engångsmuggar i papp och plast som kastas efter att används en gång är inte det mest klimatsmarta.

Liten kostnad blir stor

En studie visar att så många som 43% av svenskarna köper en take away kopp kaffe i kiosken på hörnet på väg till jobbet eller skolan är både enkelt och spar tid, men det är dyrt. En kopp som kostar 25kr om dagen fem dagar i veckan blir 6 500 kr/ år. Och 19% uppgav att de gärna köpte en bulle till. Inte bra för vare sig plånboken eller hälsan!

Bra miljöval

De allra flesta av dessa kaffekoppar serveras i pappmuggar med plastlock. Och kastas när den är uppdrucken, förhoppningsvis sorteras den, men det är en hel del av engångsmuggarna hamnar ute i naturen. Att producera engångsartiklar och att frakta dem är inte heller det mest gynnsamma för miljön.

En termosmugg kan användas hur många gånger som helst och håller värmen bättre än pappmuggarna och de ger inte heller smak eller luckras upp vilket en pappmugg kan göra. Termosmuggarna finns i massor av storlekar och design. Det gör att det finns en mugg som passar de flesta användningsområdena och önskemålen.

Handla mat och kökstillbehör på nätet

Det finns massor av olika prisklasser, färger och former på termosmuggarna. På Matspar.se kan man inte bara handla mat på nätet – här finns också massor av kökstillbehör och liknande. Kolla efter en praktisk och snygg termosmugg nästa gång du handlar här!

Många användningsområden

Det är inte bara på väg till jobbet som en termosmugg passar bra. Till picknicken kan man förbereda muggar till alla med deras olika önskemål – du behöver inte ta med extra flaskor eller termosar. På bil- eller båtutflykten smakar det alltid extra bra med en god kopp kaffe – vardagslyx!

Att veta att det kaffet som du dricker är riktigt gott är också ett starkt argument för att ta med sig eget kaffe, hur många är det inte som inte har gott kaffe på jobbet eller som vet att kvällens restaurang har grymt god mat men att kaffet helst tas hemma? Ta då kaffet på väg hem istället!

Du kan också använda en termosmugg att ha kylda saker i. Varför inte en isig drink eller någon god glass?

Det finns många användningsområden för en termosmugg – se till att alla i familjen får varsin!