Termosmuggar och kapselmaskiner för ett lyckat äventyr

Det är äntligen dags för semester igen och den här gången bär det av till den svenska naturen! Oavsett som du väljer att spendera din lediga tid uppe i fjällen, i de djupa skogarna, eller cyklandes längs Österlens vackra landskap, så kommer du alltid vara i behov av en väluttänkt packning. När vi inte har tillgång till alla nödvändigheter som oftast erbjuds på ett hotellrum eller stuga, så behöver vi se till att vi tar med oss allting själva – och det är inte alltid det får plats. Då gäller det att prioritera i packningen och bara ta med sig det allra nödvändigaste – som kaffe.

Termosmuggar för utflukten.

Bildkälla: pxhere.com

Kaffe är något som många av oss svenskar är beroende av och kräver minst en kopp av denna ljuvliga dryck direkt på morgonen för att kunna få en bra start på dagen. Den svenska naturen må vara vacker, men bristen på gott kaffe blir påtagligt. Hur löser man det här? Jo, med en bärbar kapselmaskin!

Vad finns det för bärbara kapselmaskiner?

Kaffekapslar.se har gjort ett bäst i test på olika bärbara kapselmaskiner som är perfekta att få med sig i packningen. I artikeln går de igenom vilka kapselmaskiner som passar för olika behov och funktioner, då dessa ser olika ut från person till person. Funktioner som de har tagit upp är:

 • Bryggtid
 • Storlek på maskinen
 • Strömförsörjning
 • Uppvärmning av vatten
 • Tillbehör
 • Termoskanna
 • System – Nespresso, Dolce Gusto, vanliga bönor osv.
Kapselmaskiner

De maskiner som ingår i testet. Alla med olika funktioner och egenskaper. Fotokälla: kaffekapslar.se

De bärbara kapselmaskinerna som de går igenom är:

 • Bärbar espressomaskin från Conqueco: ”Enkel och smidig kapselmaskin att ta med sig ute på alla sorters äventyr. Drivs på uppladdningsbara litiumbatteri och tar mellan 8 och 12 minuter på sig att brygga en kopp kaffe.”
 • Bärbar kapselmaskin från Handpresso: ”Särskilt anpassad för att kunna ta med sig i bilen och går att ladda i cigarettändaruttaget. Behöver vara inkopplad vid bryggning. Bryggningstiden är bara 2 minuter, och är designad för att passa i bilens, eller lastbilens, mugghållare.”
 • Nanopresso från WACACO: ”Fungerar både som en kaffebryggare och kapselmaskin. Maskinen i sig är bara en manuell kaffebryggare, och är helt manuell vilket betyder att den varken drivs på ström eller batteri.”
 • Bärbar kapselmaskin i mindre format från Cafe: ”Denna mindre bärbara kapselmaskin passar bra för den som inte har så mycket plats kvar i packningen. Är batteridriven och tar mellan 6 och 7 minuter på sig att brygga en kopp kaffe.”
 • Bärbar kapselmaskin från Seluna: ”För den som är ute efter att både ha med sig en bärbar kapselmaskin samt använda den som termos på färden. Måste vara inkopplad vid användning och man behöver även tillsätta varmt vatten.”

Sajten kom fram till att det är svårt att avgöra vilken kapselmaskin som är den bästa då alla uppfyller olika funktioner och behov, men de anser att Conqueco är det självklara valet för den som är ute på språng och har bråttom, medan Nanopresso är det bästa alternativet för den som befinner sig ute i naturen och har all tid i världen.

Vilken mugg ska jag ha med mig ute i naturen?

Något som vi reagerade på i artikeln var att alla maskiner inte hade medföljande muggar. Något som maskinerna inte heller verkade ha var en termosfunktion då dessa främst brygger en kopp kaffe åt gången, och då med en kapsel. Då behöver man alltså ta med sig sin egen mugg eller termos, och vilken ska man välja då? Vi tycker att man ska välja mellan att ta med sig:

 • Termosmugg med handtag: ”Praktisk termosmugg som är lätt att bära med sig i bärremmen. Locket har en klickfunktion som gör det enkelt att stänga och öppna. Med dubbla väggar och vakuumeffekt passar den för både kalla och varma drycker.”
 • Termosmugg i rostfritt stål: ”Designad med ergonomi och funktionalitet i åtanke: delvis täckt i gummi, som gör det enklare att skruva lös och skruva på locket. Ny teknik, Autoseal, som gör det svårt att spilla. Tekniken gör det osannolikt att dryck skulle rinna ut om du till exempel skulle råka förvara den upp och ned i väskan.”
 • Take away mugg: ”En take away-mugg har de praktiska fördelarna av en termos, men i ett betydligt behändigare format. Jämfört med termosar är de små och smidiga, vilket passar den som ofta är på språng. Dessutom är de utrustade med ett praktiskt lock, som snabbt kan öppnas när varm eller kall dryck ska drickas.”
Termosmuggar i olika utseenden.

En termosmugg med handtag, en i rostfritt stål, och en s.k. Take away-variant.

Precis som med de bärbara kapselmaskinerna så behöver man överväga vilka funktioner och behov en mugg behöver uppfylla. Ska du till exempel ut och vandra i skogen och i fjällen så är en termosmugg med en bärrem perfekt att ta med sig då denna är lätt att bära med sig, och kan förvaras både utanför och i packningen.

En termosmugg med autoseal ser till så att drycken både håller sig varm och stannar kvar i sin behållare, och du behöver inte oroa dig för läckage. Det allra bästa med just en termosmugg är att denna håller drycken varm och på så sätt behöver du inte dricka upp ditt kaffe på en gång och kan spara till senare.

En take away mugg går lätt ner i packningen då dessa oftast är väldigt små, och det kan vara väldigt behändigt att ta med sig en extra mugg för både dig och din eventuella resepartner! Vill du läsa mer om vilka termosmuggar som vi rekommenderar så kan du göra det här.

Med en bärbar kapselmaskin och termosmugg nedpackad i packningen kommer du alltid ha tillgång till en god kopp kaffe oavsett vad du befinner dig! Med dessa i bagaget så behöver du aldrig äventyra ditt humör på resan och på så sätt är termosmuggar och kapselmaskiner nyckeln till ett lyckat äventyr i sommar!