Urban to go – Recension och omdöme

Lagom storlek för den som är på språng. Enkelt och tätslutande skruvlock. En klickfunktion på skruvlocket som gör det enkelt att dricka när du vill. Urban to go av Eva Solo är en praktisk termosmugg för den vill ta med sig något varmt (eller kallt) på språng.

+ Enkelt skruvlock som håller tätt

+ Tättslutande klicklock

+ Elegant design

-Lätt att dra åt locket för hårt

269:-

Till Butik / Beställ

Recension & Omdöme på Urban to Go

 Fördelar: 

  • Enkelt skruvlock som håller tätt.
  • Tätslutande klicklock för drickande som kan öppnas och stängas med en hand.
  • Elegant design i rostfritt stål

Nackdelar: 

  • Det är lätt att dra åt skruvlocket lite för hårt – och det kan då bli väldigt svårt att få upp det.
  • Ganska prisvärd, men kunde varit något billigare.

Recension under bilden

Designen 

Danska företaget Eva Solo är känt just för sin formgivning. De tillverkar främst köksredskap och har ett fokus på estetik, kvalitet och funktionalitet. Urban to go kan anses möta de ledorden i praktiken. Termosmuggen är enkel att använda, ser bra ut och har tjänat skribenten väl i snart två år.

Den är lagom tjock för att greppa med en hand, och går enkelt ned i bilens mugghållare. Den rymmer 35 cl, men är betydligt större än läskburkarna på 33 cl – givetvis på grund av att luftväggarna (som ju skapar ”termoseffekten”) kräver visst utrymme. Den har en diameter på sju centimeter och en höjd på 19 centimeter. För referens kan det här jämföras med en 33 cl läskburk, som har en diameter på 6,6 centimeter och en höjd på 11,5 centimeter.

Nämnas bör att den finns i flera olika färger. Det är då skruvlockets färg som skiljer sig åt. Själva termosen är alltid i rostfritt stål.

Funktionalitet

Vad gäller funktionaliteten finns det ingen anledning att inte vara nöjd. Den fungerar som förväntat, och håller värme eller kyla i upp till sex timmar. Den är helt vattentät, och det finns mycket liten risk för spill. Skruv- och klicklocket är mycket behändigt, med den enda nackdelen att det kan vara lätt att skruva på locket alldeles för hårt.

Skruvlocket

Skruvlocket används när du ska fylla termosen med dricka. Vi har, vid ett antal tillfällen, haft svårt att skruva upp locket. Drar man åt det lite för hårt, tycks det kräva oproportionerligt mycket kraft för att skruva upp det igen. En petitess kan tyckas – och egentligen inget problem, så länge man kommer ihåg att inte dra åt det för hårt.

Drick- och klicklocket

Drick- och klicklocket öppnar och stänger du när du dricker, när hela skruvlocket är fastskruvat på termosen. Det kan enkelt hanteras med en hand – och fungerar mycket väl. Trots att det krävs liten kraft för att stänga det, blir det helt vattentätt. Väldigt liten risk för spill, alltså. Även om du spiller, så kommer du i första hand att spilla ned i skruvlocket, som är format nästan som en vallgrav runt klicklocket.

Priset

Prislappen är ganska hög när den jämförs med vad många andra termosmuggar kostar. Samtidigt är varumärket känt för god design och hög kvalitet – vilket också tycks stämma överens med hur Urban to go faktiskt är. Den kostar i skrivande stund (augusti 2019) omkring 300 kronor i de flesta butiker, men kan hittas för lite lägre än så i ett fåtal affärer.

Det finns billigare termosmuggar på marknaden – inget tvivel om det – men Eva Solo kan ändå anses vara ganska prisvärd med tanke på funktionaliteten och designen. Kanske kunde man dock anse att 200 – 250 kronor hade varit ett rimligare pris än 250 – 300 kronor. Säkerligen betalar man en del för varumärket.

Slutsats

Det finns billigare termosmuggar, men om du är beredd att lägga en hundralapp extra på kvalitet och funktionalitet, lär du inte bli besviken på Urban to go. Klicklocket gör det smidigt att dricka på språng. Det är mycket enkelt att öppna och stänga (även med en hand) och är dessutom helt vattentätt – spillrisken är alltså mycket liten.

Den enda nackdelen som har märkts är att skruvlocket kan bli svårt att få upp, om man råkar skruva åt det lite för hårt. Det är dock inte en anledning att välja bort muggen.

Betyg: 4,5 av 5.

Till Butik / Beställ