VINN DIN TERMOSMUGG

Rim på termosmugg

Följande vann tävlingen om bästa rim på en termosmugg

1) Ann H

”Kära Mor. Varm innombords men sval utanpå

både praktisk och snygg att titta på

Beskriver jag dig eller klappen du ska få?”

Juryns motivering: Byt ut Mor till den du vill ge klappen. Då passar det perfekt oavsett vem du ger den till. Humor, kärlek och ett bra innehåll. Perfekt kombination.

 

2) Anna N

”Superaktiv, alltid mycket på gång

Aldrig hemma, alltid på språng

Med denna håller du dig ändå lugn som en fil

för kafferepet  är nu på riktigt mobil”

Juryns motivering:  Sätter verkligen tummen på termosmuggens stora fördel. Detta utan att avslöja helt och hållet vad det är.

 

3) Erika G

 

När vi andra på natten ligga och sova

lyser du upp i mörkret som en mänsklig nova

Du vakar över de gamla och sjuka

vårdar, tröstar med händer så mjuka.

Här är något som hjälper till att inifrån hålla dig varm

när du får en paus mellan patienternas ringningar och larm

 

Juryns motivering: Har Erika sneglat på vem som vann förra tävlingen? Att vård och omsorg om våra gamla premieras? Kanske. Kanske inte. Oavsett är det ett bra rim som passar perfekt till de som jobbar med äldrevården.

 

VINNARE i tävingen ”Motivera varför du vill ha en termosmugg” (Avslutad 15:e okt)

Den 15:e oktober avslutades den första tävlingen på denna sida och det var oväntat många deltagare. Drygt 200 st hade valt att motivera varför just de skulle en värmande termos till kaffet. Många lyfte fram att de behövde hålla kaffet varmt när de skyndande runt i vardagen. Det lät stressigt….

De tre som vinner en varsin termosmugg är följande, med juryns motivering efteråt.

1) Martin B

”Jag valde Termosmugg one-hand – Al dente för att ersätta min sambos nuvarande plastmugg från Starbucks jag köpte henne för över ett år sedan för 7kr i London. Hon har nog aldrig använt något jag köpt henne för så länge och med en sådan determination. Denna mugg skulle bli en fantastisk överraskning till henne och som sagt en stor uppgradering.”

Juryns motivering:  Martin var en av de få (kanske 5%) som inte ville ha termosmuggen till sig själv utan har tänkt på någon i sin omgivning. Givmildhet är alltid uppskattat ! Dessutom måste ju sambon få något bättre än en plastmugg från Starbucks.

2) Anna E

Liten och klen
Iskalla ben.
Hackar tänder
Fryser om händer.
Vädjande ögon under frostbiten lugg
-för tusan, ge mig en termosmugg!!”

Juryns motivering:

Med viss finess och charm

har Anna slagit larm

Hennes kropp verkar kall och stel

och något verkar vara fel

Vi kom på vad felet var

så nu hon en termosmugg har

3) Lise M

Termos Lime med lock vill jag vinna eftersom jag ofta jobbar nätter på ett äldreboende och ibland måste man springa på larm. Kaffet håller sig varmt och man kan fortsätta att dricka när man blir ledig igen.”

Juryns motivering: Det finns hjältar på film som alltid fångar  tjuvar och banditer. Men de verkligen hjältarna är de som varje dag tar hand om de vill älskar allra mest – våra mor och farföräldrar. För juryn (vilket består av en enda person) är ni värda mer lön, mindre stress och iallafall en termosmugg. Det sista kan vi ordna. Din ”Termos Lime” kommer på posten.

Tröstpris:  Lina S

Jag har det tufft nu, födde en sjuk son i maj, framtiden är inte så säker för han. Att vinna skulle inte göra han frisk. Men det skulle göra mig glad. Jag önskar vinna termos mugg med silkon lock *sweden*”

Juryns motivering: Vi kan inte göra allt. Men vi kan göra något. Ett tröstpris i dubbelbemärkelse går till Lina S. Ett paket väntar på posten väntar inom kort.