Sigg Miracle termosmugg

En termosmugg med märkning "martin"

Sigg Miracle termosmugg får mycket bra betyg utifrån att den är – tack vare flera funktioner. Just denna modell är med personlig gravyr vilket gör att den även är riktigt snygg. Men med högre läckagesäkerhet kommer lite mindre användarvänlighet…

Slutbetyg 8/10

Rostfri termosmugg med snygg gravyr

Sigg Miracle är en termosmugg av rostfritt stål och BPA-fri plast i locket. Den rymmer 27 cl och har, som de flesta termosmuggar, en gummiring i botten som gör att den står stadigt även på halkigt underlag. Denna modell är beställd med egen gravyr och i detta fall valdes namnet på ägaren. Gravyren kunde väljas i två format, rak eller kursiv. På denna mugg har rak stil valts och det rekommenderas för att namnet ska synas riktigt tydligt.

Läckagesäker – gånger 2

Termosmuggen största styrka är att den är läckagesäker. Detta via två olika funktioner.

  1. Drickknapp – För att kunna hälla ut drycken krävs att en knapp på baksidan av muggen hålls in. Så fort du släpper den knappen stängs munstycket igen.
  2. Låsknapp – Genom att trycka in låsknappen kan inte drickknappen användas (om inte mycket hårt tryck balastar knappen). Det blir därmed en ytterligare säkerhet. Skulle termosmuggen ramla och något lyckas trycka in drickknappen (känns rätt osannolikt) kommer därmed denna låsknapp att stoppa läckage.

Denna funktion hittas på flera termosmuggar och brukar hyllas i recensioner. Exempelvis hittas samma funktion på West Loop Ståltermos som fått utmärkelsen termosmugg bäst i test av Priceadvisor.

Funktion före användarvänlighet

Denna dubbla säkerhet för läckage är muggens styrka – men blir även dess svaghet. Personligen trivs jag inte med att behöva trycka in en knapp för att dricka. Det är självklart en smaksak men när jag sitter på altanen och njuter av solen vill jag dricka mitt kaffe – utan att behöva trycka in en knapp.

Detta innebär även att det är flera delar som behöver diskas. Första gången jag diskade den fick jag sätta ihop fyra olika delar, mugg, innerdel till locket, locket och gummiplutt på munstycket. För mig som lätt tappar bort delar känns det inte helt bekvämt.

Kommer definitivt att använda på….

Jag kommer definitivt att ta med denna termosmugg på tågsemester och i bilen. Under resor där det är av absoluta vikt att den håller tätt och att misstag av mig inte kan resultera i en väska full med kaffe. Det är på resande fot som termosmuggen visar sin bästa sida.

Den kommer däremot inte få följa med mig ut på altanen eller på jobbet. Där väljer jag hellre enklare drickfunktion och färre delar. Detta även om graverat namn på muggen vore en lysande idé på jobbet.

Termosmugg märkt hummelgård

Termosmuggen är en gåva av Medgravyr.se – Däremot är åsikterna helt mina egna och påverkas inte av företaget.