KÖPGUIDE

Kaffet på jobbet är sällan lika gott som det du kokar eller brygger i ditt eget hem. Visst finns det några som har arbetsgivare som har råd att köpa stora, dyra och exklusiva maskiner. Men det är få förunnat. Så varför nöja sig med den kaffeliknande vätska som erbjuds ur maskinen på arbetet när man istället kan ha med sig gott kaffe? Dags att köpa en termosmugg och ta med sig kaffe till jobbet!

Storlek

Först och främst gäller det att bestämma hur mycket mycket kaffe du behöver ha med dig till jobbet. Det finns termosmuggar i många storlekar men de vanliga spänner sig mellan 350ml och 500ml.

Behålla värmen

Nästan alla modeller på marknaden håller vätskan varm en längre stund. Skillnaden ligger bara hur varmt och hur länge värmen hålls. Ska man ha sitt kaffe inom kort kan en värmehållande mugg räcka men är det tänkt att avnjutas timmar efter att det hällts i muggen bör en muggtermos prioriteras.

Munstycke

Den generella rekommendationen är att en termosmugg bör ha ett längre munstycke i plast. Anledningen är att kaffet ska ha en chans att kylas ner något på resan från behållare till mun. Anledningen till att munstycket ska vara plast är för att metall blir alldeles för varmt och ökar risken för brännskador. Att bränna sig i munnen är hemskt och bör undvikas.

Bottenplatta Välj gärna en mugg med en botten som är tillverkad av gummi. Detta gör att den står mer stadigt och inte råkar falla i golvet. Det finns bättre saker att göra på jobbet än att torka upp kaffe!

Skruvlock Ytterligare en aspekt när det kommer till säkerhet är att köpa en produkt med ett lock som skruvas av. Detta är säkrare än de modeller där locket pressas ner i termosen.